Conscious Fashion Kostym design

Let the Fairytale begin..✨

Mina damer och herrar ögonblicket vi alla har väntat på..Fairytale kappan ÄR KLAR!!!!!

WIHOOO Hur cool?! 😀 Jag är så himla nöjd!

Den här kappan har verkligen överträffat alla mina förväntningar, den blev så otroligt fin! ✨ Jag invigde den en kort sväng igår. Det hade precis snöat för första gången i år här i Uppsala och mina nerver var på utsidan fram och tillbaka på våra gator!

Åh vad glad jag är att den äntligen!! är klar! Jag måste också säga att jag verkligen lyckades skapa min alldeles egna variant av en sagokappa! 😀

Kommer ni ihåg hur allt började med Moodboarden och tygproverna? 🙂 Hääär kan ni läsa om det. För ett år sedan tog jag tag i att göra den här kappan. Jag hade bestämt att jag ville att kappan skulle vara ljusblå och jag visste att jag ville att den skulle kännas som att den var en del av en magisk värld ✨

Jag är riktigt glad att jag körde på soutacheband och strassiga blingiga knappar!! Den har verkligen den vintriga glittriga känslan jag var ute efter 😀 Och alla linjer som blir av princesssömmarna är så himla snygga!

Runt kanten mitt fram och vid fickan sticker det ut lite av den grå fuskpälsen som fluffade ner heeela mig när jag sydde 😀 Häär och häär kan ni läsa om tygvalen. Riktigt tjock är den, det var viktigt för mig att den skulle vara ordentligt varm, tjockleken på kappan gör också att den står ut från mängden, den påminner om en riktigt tung historisk kappa 🙂

Oktober i år blev månaden då jag satsade på att göra klart kappan ordentligt! Jag menar vill man se ut som att man är en del av nötknäpparen så måste man ju börja nån gång 😀 häär fortsatte syandet.

Jag är också väldigt nöjd med ärmkullarna! Det var inte helt enkelt att få till det med det tjocka möbellinnetyget. Det är också så fint hur vart man än tittar så finns det en liten magisk detalj✨ men allt fungerar väldigt harmoniskt tillsammas. Det finns en fin balans, 1 vecka höll jag på med soutachebandet och gjorde en bit i taget och kände efter så att jag skulle få rätt eftekt och önskad känsla :D✨✨✨✨ Häär är det inlägget.

JAg älskar hur det går från en rik design längst ned på ryggen till att man ser de små krumelurerna smyga sig fram i sidan av kappan!

Riktigt mäktig är den!

OCH NU ÄR DEN KLAAAR!!! HERREGUD!! ✨✨✨✨ Resan var lång, men sagan har just precis bara börjat..

/Isabella Juliosdotter

You Might Also Like