By Bella Conscious Fashion

Att vara eller inte vara- det är frågan

Svaret, är att jag vill göra skillnad. Det är något jag vet helt säkert. Med varje val jag kan välja, varje arbetsplats jag jobbar på, med alla människor jag möter. Vad jag ser, vad du ser, betyder något.

Glömm alla ord om ‘måsten’ och såhär har det ‘alltid varit’ och gklqiverjnöoeifwqnu… Sanningen är att det inte finns några regler.

Det gäller att komma ihåg att för varje problem så finns det en lösning. och många gånger så är det vi människor som skapar, vilket betyder att vi också har makten att häva. Häva beslut, sträcka ut en hand, göra nytt!

 

 

Jag brukade ha på mig den här västen som jag målat när jag behövde en påminnelse om att det är större än bara här och nu. 

 

Jag har nyligen kollat på massor med klipp och intervjuver med Greta Thunberg i och med hennes besök i USA.

Det spännande med Greta är att hon lever efter samma princip, ser du något, så GÖR du något. Det gör mig otroligt glad att världen lyssnar och att hon får den uppmärksamheten hon får. Det visar mig att folk faktiskt är öppna för förändring!

 

Jag känner igen mig väldigt mycket när Greta pratar om att hon inte kan förstå hur folk runt omkring henne “bara kan fortsätta som vanligt”. För mig gäller det ofta mer än klimatfrågan.

Att börja jobba med kostym var något som fick mig att känna att jag faktiskt gjorde en skillnad för det bättre runt omkring mig.

 

2012 så började jag göra repotage för Julia +

Jag ville visa att man kan använda det man har, ha lite kul med sina kläder och vara sig själv!!

 

Just nu så syr jag (nästan) alla mina egna kläder, jag köper fortfarande underkläder och T-shirts/lounge kläder, resten syr jag. Jag kom fram till att om jag verkligen vill ha en garderob som är 100% jag utan kompromisser så vill jag tillverka det själv. Det har varit ganska spännande att skifta till att sy allt själv då jag märker att jag automatiskt tar några steg bort från “hamster-hjul” samhället. Igenom att sy allt själv så måste jag sakta ner, otroligt mycket. Det går liksom inte då att försöka hålla uppe idén om nya trender varje vecka. Jag måste istället stanna upp och fundera på hur jag bäst kan uttrycka min stil igenom ett plagg i taget. Det är väldigt frigörande! Samtidigt kan det vara lite läskigt eftersom att man då måste “Okeja” sig själv.

Jag tycker fortfarande väldigt mycket om att hålla koll på trender och inspireras av olika stilar, huvudsaken är att jag anväder det som just det- inspiration- istället för att jag måste köpa 1000 saker. Men det får man träna på, jag tränar fortfarande! 🙂

 

Noga utvald design och konstruktion, men framförallt väldigt roligt outfit som jag kommer att ha i höst 🙂

Varje plagg blir viktigt på ett helt annat sätt eftersom att jag har gjort det, det tog tid och material och jag har också gjort en design som är helt min stil vilket betyder att jag vill att det ska hålla så länge som möjligt.

 

Kläder är ju mitt största intresse och det blir då naturligt att det är där jag kollar för att se hur jag kan påverka- igenom en talande kostydesign som får folk att tänka till, eller igenom att dissa fast fashion. SE på ditt “område”, vad kan du göra?

 

Ibland kan “effekten” komma efteråt. Syfter behöver inte vara att kämpa emot något, var istället för något. Med ett öppet hjärta så kan du bara ta bra beslut 🙂  Att välja att se det vackra, för när vi gör det så inser vi att vi visst har något att kämpa för, att det visst finns en mening med att vi är här. Så var det iallafall för mig.

 

 

 

 

 

 

/Isabella Juliosdotter

You Might Also Like