DIY Kostym design

Detaljer

Halloj! Och trevlig Fredag den 13:e! 😀 Det är en magisk dag, så om ni har något ni funderat på att göra så finns det tid än…✨

De två senaste veckorna så har jag fokuserat på detaljer och deras mönsterdelar.

När man syr upp ett plagg så börjar man ofta med ett mönster, en ritning av plagget. Och förutom att rita kjolar/byxor/jackor/blusar etc så kan det vara bra att även kunna rita deras detaljer! En byxa kan tillexempel ha en knappgylf, en skjorta en krage eller en kjol fickor i sidsömmarna osv. Varje detalj ritas för att sedan kunna bli en del av det slutgiltiga plagget.

 

Listan på plaggdetaljerna till höger och instruktioner som jag har ritat som en salgs minneskarta 😀

Jag gjorde en lång lista på alla “standard” detaljer jag kunde komma på på byxor, kjolar och blusar sedan kollade jag igenom den så att jag verkligen kan dom 🙂 Punkterna som är markerade med en gul punkt gick jag igenom lite extra och gjorde ett prov och/eller matchande mönsterdel.

 

Några detaljer som jag ville träna lite extra på fick bli små prover 🙂 Nere i vänstra hörnet är insidan på ett kjolsprund. Vi har olika knäppningar, en krage, fickor..

 

Mönsterdelarna till detaljerna är nu fint insorterade i min mönsterkonstruktionspärm! Väldigt satisfying 🙂

 

 

Hejja Helg! Jag har lånat ett par spännande kostymböcker som jag hoppas bli superinspirerad av, de blir del av temat för nästa vecka 😀

Trevlig helg!

 

 

 

 

/Isabella Juliosdotter

You Might Also Like