Conscious Fashion

Sy Sy Sy!

Förutom att pyssla och sy så tycker jag även väldigt mycket om att kolla på när andra pysslar och syr..haha.

Jag har haft symaraton och är nu inne på min tredje vecka! Våren är här och jag vill få klart lite roliga projekt så att jag kan börja med andra roliga projekt. Kryptiskt. 🙂

Hur som helst så har jag väldigt roligt och inspirationen flödar, medans jag växlar mellan att klippa ut och sy och mönsterpassa så är det väldigt kul att kolla in andra damer som gör samma sak.

Snart är det dags för påsksymester på Anna Neah och Annemaries instagram tillexempel 😀

 

 

Igår, den 1:a April så postade dem rubrikerna för påskhelgen. Varje dag kan man medverka och tävla om olika priser igenom att lägga upp en bild och # med dagens rubrik. Jag börjar klura redan nu på vad jag kan bidra med 🙂

……………………………………………………….

Även Youtube har mycket inspiration, för ett par år sedan så upptäckte jag att förutom “standard” mode och skönhetsvideos så finns det även ett sy community på youtube!!

Söker du på “Sew and tell” eller  tex “April makes” så kommer det upp flera videos där folk visar och berättar vad de syr och vad de inpireras av etc.

 

“The fold line” gör en superrolig video där hon tipsar om mönster en kan köpa för att sy upp kläder baserade på vårens trender! Så Kul! och så himla bra idé.

 

Lisa Comfort är en av mina favoriter, hon har startat mönsterföretaget “Sew over it” som också har en youtube kanal :). Här recenserar hon ett mönster från Vouge.

Jag har för mig att det var den här videon som ledde till att jag hittade alla sy videos. Jag letade efter inspiration när jag skulle sy min gula gingham klänning och så hittade jag Lisa i en superfin blå gingham vintage liknande klänning.

Själv så syr jag oftast efter mina egna mönster men jag älskar ändå att se vad folk har sytt upp av gjorda mönster.

Jag får en chans att se om tyget passar, vad för material och knappar de har valt och man kan också enkelt söka på olika mönster för att se hur de ser ut i olika variationer!

 

Rosa som har youtube kanalen “Sewn” syr mycket retro inpirerade plagg

 

Någon som gör sina egna mönster är designern Daniela Tabois, hon draperar fram sina mönster och syr mycket “moderiktiga” klänningar 🙂

 

Syandet fortsätter imorgon! Hej så länge! 😀

 

 

 

 

/Isabella Juliosdotter

You Might Also Like