By Bella

Guldbaggegalan 2019

Klockan slog tjugo över 3 och vi var påväg till Guldbaggegalan 2019…Jag kröp in i baksätet på bilen för att få plats med mina älv-vingar och de spirande små glittrande blå blommorna ovanför huvudet. Nu var vi äntligen påväg! Åh som jag hade förberett mig!

Unga Astrid som jag har jobbat med kostymen på var nominerad för Bästa kostym!!

Tankarna om att kanske åka kollektivtrafik istället hade snurrat fram och tillbaka när jag hade fått veta att jag skulle gå på galan. Men tanken på att åka bus-tåg-tunnelbana-taxi hela vägen från Uppsala till Stockholm, i en outfit som var krånglig att ha kappa utanpå gjorde att vågskålen vägde över och det blev bil!

 

Några dagar innan galan, närmare bestämt den 22:a Januari kom “guldbiljetten” på posten 😀

 

Inbjudan till Guldbaggegalan

 

 

Min frisyr innan galan 😀

 

På väg in i Stockholm så körde vi vägen förbi Frihamnen och det var en fin känsla att åka förbi mitt gamla jobb på SVT:s Kostymförråd.

Vi körde över bron till Djurgården och såg en efter en svart taxibil, vi var på rätt väg! Vi följde efter de svarta bilarna uppför backen till Cirkus.

De svarta taxibilarna formade nu en slingrande kö som en efter en släppte av en gäst vid entrén och snart så var det min tur..

Jag klev ut på den röda mattan, utanför entrén stod det folk som spanade efter skådespelare och jag hörde ett “åhh” när jag iklädd min glittrande älv-kostym gick förbi vakterna och in på galan ✨✨

 

 

Jag på Guldbaggegalan 🙂

 

Väl inne så var det dags för mingel i Cirkus salonger, det var en spännande mix av människor. Gamla kollegor från SVT, några av teamet från “Unga Astrid”, även såklart medlemmar och vänner från övriga nominerade produktioner och några kända ansikten från branschens olika hörn..

Guldbaggegalan 😀

 

Jag höll alla fingrar och tår för Cilla och Unga Astrid, men tyvärr så blev det ingen Guldbagge. Jag är ändå väldigt stolt över nomineringen för den fina kostymen! 😀 Hejja oss!

Galan slutar och sorlet tar över, nu släpper alla spänningar och vi ska alla ta oss från Cirkus till efterfesten på Operakällaren. En stor trä port med två lakejer ( 🙂 ) vid var sida leder ut i det snöiga vinterlandet.

Nu är det äntligen mat!! Det var väldigt fint att fira och mingla resten av kvällen på Operakällaren 🎆. 3 våningar med kareoke, underhållning och gäster.

 

Här är jag på efterfesten 😀


Foto: Cawa Media

 

Klockan 02.00 efter att ha glittrat och spridit stjärnstoft i 9 timmar (!!) så kröp jag återigen in i baksätet på bilen och fick skjuts hela vägen hem. Lyxigt! 😀

 

 


 

Universum har varit med mig i val av projekt och det är verkligen oerhört fint att ha jobbat på en film där jag får dela en nominering för “Bästa kostym”!

 

Jag kommer förmodligen att dela fler bilder på älv klänningen framöver så att man verkligen kan se alla detaljer och färger ordentligt 🙂 But for now..

 

 

 

✨The End✨

 

 

 

 

 

/Isabella Juliosdotter

You Might Also Like