Boktips

Embellishment

Dessa böcker läser jag just nu, utsmyckning i allra högsta grad! 😀

 

 

“Creating Couture Embellishment” av Ellen W. Miller

Creating couture embellishments är fylld med bilder och steg för steg guider på hur man gör allt ifrån volanger och veck till olika typer av broderi. Det ska bli spännande att fortsätta kolla i den, den är en riktigt bra idébank. Smart att ha så många olika tekniker samlade på ett ställe!

& “Roses in sik and organza ribbon” av Di van Niekerk

 

Jag har varit intresserad av just band broderi ett längre tag så det känns så kul att jag äntligen har fått tag i den här boken som beskriver hur man gör! Alla blommor som hon gör i boken är så fina och det är så roligt att se hur mycket man kan göra banden. Hon är verkligen otroligt konstnärlig med sitt byggande av blommorna!

 

Ur “Roses in sik and organza ribbon”

 

Båda böckerna är lånade på biblioteket, just dessa två har jag behövt skicka efter eftersom att de bara finns i ett exemplar.. men vill man hitta liknande böcker (eller låna dessa för all del) så finns det på lite större bibliotek massor med spännande kostym böcker att hitta!! Tro mig. Jag brukar kolla på “teknik” avdelningen, där finns ofta böcker som dessa. Sedan kollar jag även bland foto/konst där finns hur många böcker som helst om mode/dräkthistoria och designers och modehus. Så kul!! 😀

 

 

 

 

 

/Isabella Juliosdotter

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Galaklänning Nr 2- Fantasy möter Couture | Bella
    January 22, 2019 at 5:04 pm

    […] Ni vet ju att jag brukar skapa moodboards till mina projekt. Jag sparar ofta flera olika bilder som har något element som jag inspireras av. Som jag skrev ovan så var ett strukturerat liv något jag verkligen ville ha, likt den rosa 1940-tals Dior klänningen högst upp till vänster. Jag visste också att jag på något sett ville jobba med blommor, så jag skickade efter två böcker från biblioteket om Embellishment (som jag skrev om förra veckan 🙂 ) […]

  • Leave a Reply