Kostym design

Ballroom dancing

Give it up för underbart kostymerade episka balscener. Finns det något bättre? Nej jag tror inte det.

 

Waltz

Jag har faktiskt aldrig sett just den här filmen men jag har sett det här klippet med deras dans otaliga gånger. Kappan i slutet av klippet är definitivt en bidragande faktor till att jag ville göra min fairytale kappa ljusblå https://bella.wintage.se/2018/10/22/fairytale-kappa/

 

 

Pride & Prejudice

Självaste dansen är mer bitsk konversation, men under ytan liggen mycket passion. Kostymen i den här scenen är likt filmen ovan början av 1800-talet. Väldigt drömigt gjord av kostymdesigner Jacqueline Durran.

Vitt som änglar på moln. Den här tidsperioden brukar inte vara en favorit när det kommer till siluetten på klänningarna men det är många romantiska filmer som utspelar sig här. I dessa scener så funkar den pampiga enkelheten. Vita tyger vackert draperade för att efterlikna de grekiska gudinnorna. Tidsandan efter den uppluckrade franska revolutionen kallar för kärlek som går över gamla gränser..

 

 

En av mina absoluta favorit kategorier när det kommer till film är Musikaler. Så det är ganska självklart att dessa scener där musiken och kostymen, kroppen, får tala är några av mina favorit moment. Spoken like a true musical theatre fantast: Ni vet när man är så lycklig eller känner så mycket att det inte finns ord, tid eller rum för att prata. DÅ är det enda som finns att brista ut i sång och dans!…haha

 

Det kan vara starka känslor på många sätt. Den här underbart gjorda scenen från filmen Easy Virtue är ett avgörande moment i filmen. Ni vet att man brukar säga “En bild säger tusen ord”, I det här fallet så säger denna dansen 1 miljon.

Enkel men otroligt vacker 30 tals klänning!! Den här scenen är ett “måste se” i rätt kontext och i sin fulla kvalité så hoppa över videon om ni inte sett filmen än.

 

Askungen

Sist men inte minst har vi the creme de lá creme. Balscenen i Disney’s Askungen från 2015. Den är så otroligt vacker.

Hennes klänning flyter som vatten ner hon går ner för trappan. Det är så fint att prinsen tappar bort sig lite grann och verkligen visar sina känslor när de möts. Hon drar efter andan och det är så fint så att jag nästan spricker. En verklig saga.

Som ni kanske vet så är det här en av mina favoritfilmer och den här scenen är definitivt en anledning till varför. Så himla vackert.

Jag har så mycket mer att säga, men det får bli i fortsättningen på min Askungen serie som jag har startat! Här är Del 1 och Del 2  som jag skrivit än så länge.

 

Där har ni några smakprov på ett par av mina favorit balscener 🌟✨✨

 

 

 

 

/Isabella Juliosdotter

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply