By Bella

Vegansk Jul och Förberedelser

Jag älskar julen. Jag älskar den Disney liknande Bing Crosby julmusiken, jag älskar att alla är extra snälla och fina. Jag älskar maten och jag ÄLSKAR allt glitter.

 

I början av veckan så arrangerade jag en fantastisk fotografering på Älskade Traditioner i Stockholm för att ta bilder till min kostymportfolio. Jag inspireras otroligt mycket av ställen som går all out. Älskade traditioner är en sådant ställe, ett café med en “glassig” meny och fabulös 50-tals inredning med rutigt golv och flamingos.

Att ‘skapa världar’ är något som jag ofta tänker på när jag skapar mina kläder och att då få fota mina 50-tals kläder i deras 50-tals miljö var så roligt!

 

Imorse såg jag att Älskade Traditioner hade delat vidare mitt behind the scenes foto från fotograferingen vilket var så kul! 🙂

 

 

En favoritlåt på Jul är Bing Crosby’s White Christmas och åh vad fint vi har haft det! Det är verkligen en vit Jul i år ✨

Det är en vit Jul 😀

 

Nytt för i år är ett hel-Veganskt julbord!! 

 

Att vara vegan är en sådan sak som jag innan tyckt verkade svårt men om man bara kommer förbi den första tröskeln och börjar se sig om efter andra alternativ eller nya sätt att tillaga saker på så blir det enklare och enklare.

Här är en lista på vårt veganska julbord! 😀

 

En av de viktigaste sakerna på julbordet för mig är sillen! förra året provade jag en tofusill lite grann, men detta året så har coop kommit ut med en ny vego sill!! Så nu kör jag helt på den! Hejja

 

Tydligen så är Grännas Ekologiska polka vegansk. Till rödbetssalladen så hittade vi vegansk majonäs från Hellmans! Jag blir så glad över märken som utökar sitt “vanliga” sortiment. PS finns även andra märken som har majonäs gjort på rapsolja DS.

 

 

Choklad är A&O när det kommer till godis för mig och nyligen så provade jag att göra min egna snickers. Det är en bas med havregryn, lite sirap, smält “smör” och vatten mixat med stavmixer. Pressa ner platt i botten. Sedan häller jag på saltade jordnötter och täcker med vegansk ljus choklad. In i frysen tills chokladen stelnat och sedan är det klart! Det blev så himla gott och funkar perfekt för att få snickers smaken, helt veganskt!

 

Vegansk choklad 😀

 

Julbak idag!

Vegansk Snickers till höger och den veganska sura-tuttifrutti rocky roaden till vänster 🙂

Grund, fyllning, smält choklad ovanpå, in i frysen och ÄT!

 

I mellandagarna väntar ett storslaget glittrigt Disney äventyr med vad jag kan ana fantastisk kostym.

Nötknäpparen och de fyra världarna, I’m so excited! Några av mina kollegor från Aladdin jobbade med kostymen på Nötknäpparen så det ska bli så roligt att se!

 

The Nutcracker and the four realms

 

 

Nu är jag klar med alla förberedelser! Imorgon är det julafton och jag hoppas att ni alla får en riktigt 

God Jul! ✨

 

 

 

 

/Isabella Juliosdotter 🎀 🎁🎄

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply