Conscious Fashion Kostym design Queer Fredag

Isabella Juliosdotter Kostymdesign- “Cirkus Skrot”

Halloj! Det viktigaste när man skapar kostym är att spegla karaktären. Och att göra det trovärdigt för berättelsen. Vad jag menar med att spegla karaktären är att jag måste “hitta” centrumet på karaktären, där dennes förflutna, resa och framtid finns. Sätta mig in i dennes skor och verkligen känna efter vad den här karaktären utstrålar. Inifrån och ut. Lagret längst ut är det som blir tolkningen av allt det där på insidan, det är det jag ska skapa.

 

Eftersom att det är “Queer Fredag” idag så vill jag belysa att vi alla har möjligheter att skapa rum för fler. Jag älskar att skapa karaktärer som är outside of the box.

 

 

Skiss för “Mr & Mrs Marimba”

 

“Mr & Mrs Marimba” innan föreställningen

 

När Cirkus artister bott på gatan länge så börjar det gro blommor och växter ur knoppen..

 

Cirkus skrot var en resande gatuföreställning med Magi och Musik. Föreställningen var i samarbete med Göteborgs stad Park & Natur och skulle upplysa om återvinning såväl som underhålla. Så jag skapade en kostymdesign som var en mash mellan klassisk cirkus och skrot/natur.

 

Här ser vi “Mr & Mrs Marimba” som spelar Marimba.

En kostym, i det här fallet två, säger mer än 1000 ord. Låt fantasin flöda.. och skapa mer annorlunda, ge en röst till fler och skapa ALLT det som du önskar fanns.

 

 

 

/Isabella Juliosdotter

You Might Also Like