DIY

En guide till Öljetter

Hej! I väntan på mer Askungen inlägg så tänkte jag skriva om öljetter, kända från historiska korsetter och nu använda för att sätta snörning i allt från bröllopsklänningar och andra fin plagg till riktigt roliga accessoarer!

Det är enklare än man kanske tror att använda öljetter, i de flesta sy affärer hittar du dessa små pack som innehåller allt du behöver. En hammare är allt som fattas och har du ingen sådan kan du passa på att prata med din granne och låna en 🙂

 

Såhär gör du för att sätta i öljetter!

Den svarta lilla runda plattan lägger du under det valda materialet där du vill att hålet ska vara. Sedan tar du metall pinnen och ställer den ovanpå tyget med den svarta plattan under. Banka på metall pinnen tills det blir hål.

I plast klämman lägger du var del av öljetten. (På badsidan av förpackningen finns en ritning av vilken öljett del som är upp och ner)

Vik klämman och banka med hammaren tills det att öljetten sitter fast

Trä i ett snöre och du är klar!

 

Här är ett bälte som jag gjort där jag har snörning med öljetter mitt bak

Till bältet gjorde jag också massor med fina tofsar i olika färger!

Här har jag köpt bandet som jag använt till detta bälte: www.etsy.com/shop/Zazuta

 

Pyssla på! 😀

 

 

/Isabella Juliosdotter

 

 

 

You Might Also Like