DIY

Från kökshandduk till sybehörsförvaring

När jag har behov av någonting oavsett om det är kläder, accessoarer eller förvaring till mina saker så kollar jag först vad jag har!

Eftersom att jag syr och tillverkar så mycket kläder så har jag också en del sybehör och en massa sytråd. Innan så har sytråden legat i en liten låda men jag ville förvara de på ett lite smidigare sätt så att jag också enkelt kan ta med de från plats till plats.

Så jag kollade vad jag hade hemma och två halv daskiga kökshanddukar fick nytt liv i form av sybehörsförvaring 😀

 

Såhär blev mina sybehörs wraps gjorda av Kökshanddukar

 

Den ena rullen är fylld med sytråd

Här har jag använt PVC som jag hade hemma men andra tyg stuvbitar funkar minst lika bra som fickor. Mät ut en lång remsa i den storlek du vill ha fickorna, kom ihåg att lägga till 5-10 cm i nederkant och i var sida så att fickan får utrymme och inte blir helt platt så att du får plats med tråden.

Jag har sytt två rak sömmar ovanpå PVC remsorna för att skapa tre lika stora fickor.

 

I den andra rullen har jag mina sybehör

 

Sybehör så som måttband, knappnålar och trådsax har jag vid symaskinen men allt det andra som jag använder ofta har jag nu i min kökshandduk rulle 🙂

I mitt sykitt har jag (från vänster): Sudd, blyertspenna, gummiband, skräddarkrita, markeringspennor för tyg, tygsax, sicksack sax, virknål, säkerhetsnålar, symaskinsnålar och vanliga synålar. Jag brukar även ha en rulle tejp.

Här har jag sytt rak sömmen ovanpå PVC remsan med varierande avstånd för att få fickor i olika storlekar som passar mina sybehör.

Längst ner har jag vikt upp kökshandduken för att ge extra stöd till saxen.

 

Jag använde regnbågsband för att knyta ihop rullarna

 

 

/Isabella Juliosdotter 🙂

You Might Also Like