Conscious Fashion

Oändlig inspiration

The way we wore är namnet på vintage affären i LA med anställda som älskar kläder och kostym minst lika mycket som jag.

 

Klipp ifrån programmet “L.A Frock stars”

Det var ungefär såhär det kunde gå till under min tid på SVT:s kostymförråd och skrädderi. Första frågan till kunden var ofta “Vilket årtal tänker ni”, precis som Kyle i klippet frågar sångerskan. Det var magiskt att varje dag möta kunder som när dom kom till oss alla hade samma mål; kostym.

Kläder i kostymvärlden får en annan betydelse än “vanliga” kläder i affärer på stan. Att handla vintage eller att sy och DIY:a kläder skiftar tänket “slit och släng” till att varje plagg är unikt och eftersom det är så speciellt och betydelsefullt vill man ta hand om det för att det ska hålla så länge som möjligt. I love it!

 

 

/Isabella Juliosdotter

You Might Also Like