By Bella Kostym design

Galapremiär av Unga Astrid

I måndags kväll var det äntligen dags för galapremiären av Unga Astrid. Biograf Rigolettos stora salong var förberedd och röda mattan var utrullad allt anordnat av Micael Bindefeld och hans team som var värd för kvällen.

Som jag hade väntat på att se hur mitt jobb med kostymen skulle bli, nervöst och förväntansfullt. Det är en speciell känsla att dela något som man har jobbat på så offentligt.

 

Känner man mig så vet man att för varje tillfälle så önskas en lika spektakulär outfit. När premiären närmade sig så började jag att spåna på galaklänningar. Vad kom jag fram till? Jo, en Folklore princess klänning skulle bli perfekt!

Hela förra veckan skrev jag om design och tillverkningsprocessen, moodboard, skiss, material och sömnad.

 

Här är den färdiga klänningen innan jag begav mig till Premiären

 

 

Med inspiration från 1700-talet och Asien

 

 

 

Jag bestämde mig för att brodera vilket jag inte gjort på länge. Det blev en blomma på livet.

Som jag skrivit tidigare så ville jag ha en naturlig grundad känsla i min klänning, blandat med glamour. Jag inspireras mycket av traditionella folkdräkter från olika kulturer.

Med en folklig tradition som broderi så fick jag rätt känsla.

Det är heller ingen slump att det enkla bomulls tyget fick sitta mitt fram på livet. När jag designar ett plagg så sätter jag mig in i känslan av att bära det. Färger och material tar fram olika känslor vi har inom oss. 

Därför valde jag det enkla bomulls tyget som enligt mig har en väldigt ren energi mitt över bröstet. Ett naturligt material utan syntet fick sitta över hjärtat.

Samtidigt är det en stark rosa färg som matchar med lika starka vibrationer.

 

Detaljer

Dessa ärmar i den här färgkombinationen är något av det finaste! En riktig favorit! Den blå färgen är lite svår att fånga på bild, den lyser i verkligheten.

 

Slutligen sydde jag en liten rosa väska i matchande tyg

 

Förväntansfull innan premiären i måndags!

 

Jag känner mig riktigt nöjd över hur klänningen blev, massor med färg likt en tropisk fågel 🙂

 

 

/Isabella Juliosdotter

You Might Also Like