DIY

Second hand kavaj 2.0

Hej! Nu känns det att hösten har rullat in, regn och kyla. För mig betyder det att jag får tillbaka känslan av att vilja bära sammet.

Något som du garanterat hittar på valfri second hand är kavajer från tidigare år. Har du tur så hittar du en riktigt fin i en mustig höstfärg. Jag tycker om att pimpa mina lite extra!

 

“1700-tals” band och Lusekofta spännen

Jag älskar dessa fina spännen! De går att hitta på utvalda tyg/sy affärer. Dessa är från svarta katten i Sundbyberg.

Den här lavendel färgade kavajen blev överskott på SVT:s kostymförråd när jag jobbade där så då fick jag den. På second hand hittar jag då och då smaragd gröna sammets kavajer, så en sådan funderar jag på i höst.

När du DIY:ar en kavaj så kan du göra på tusen olika sätt, byt knappar, sätt på roliga fickor, klipp av den och lägg till tyg. För mig när jag hittar ett plagg på second hand så slutar resan oftast aldrig där, jag älskar att ta varje tillfälle och göra något som är precis min specifika stil.

Här har jag sprättat bort knapparna, sytt igen knapphålen med matchande tråd och istället sytt på ursnygga spännen som knäppning. Fina lila band fick dekorera ärmsluten.

 

Färg är vackert på hösten!

 

 

 

/Isabella Juliosdotter

 

You Might Also Like