Kostym design

Karaktärer- Skissa

Då är det dags att skissa!

Inspirationen kommer inte alltid från samma ställe, därför kan skissande processen se lite annorlunda ut.

Vad jag burkar vilja göra är att “pin point” det viktigaste med kostymen. Till exempel:

Någon gång kan jag vara säker på att det är ett “partyplagg” jag ska skapa och att jag vill ha en känsla av 70-tal, men jag vet inte vilken form jag vill ha. Då gäller det att “pin” vilken typ av plagg det ska bli. Klänning? Långkjol?..Jumpsuit!

En annan gång har jag blivit ombedd att återskapa en specifik person under ett specifikt årtal. Den historiska researchen blir viktig och jag behöver “pin” vad den här personen faktiskt skulle haft på sig.

 

Skissen hjälper mig att fastställa vad jag vill skapa. Det är lite som att skriva en “Note” till sig själv i mobilen.

 

Här är min skiss till “Folklore Princess” klänningen

Med den här skissen ville jag “Pin Point” släpet som en av dom viktigaste delarna

 

Även om det känns som att man har 1000 olika kostym vägar man skulle kunna gå så är det bara en typ av stil och en färgpalett som passar för just den här världen och precis det tillfället.

Känner jag att det blir rörigt i huvudet och möjligheterna blir för många, återvänder jag till briefen (Manus/materialet/moodboarden). Bäst är det att ställa sig grund frågan: Vad är syftet med den här kostymen?

(Filosofi i kläder är det bästa ever)

 

 

/Isabella Juliosdotter

 

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Galapremiär av Unga Astrid | Bella
    September 15, 2018 at 2:15 am

    […] förra veckan skrev jag om design och tillverkningsprocessen, moodboard, skiss, material och […]

  • Leave a Reply