Kostym design

Moodboard

Tjohejsan!

Har ni haft en trevlig helg och måndag? Jag har fått gjort mycket! Äntligen så har jag införskaffat mig en bra helkroppsspegel. En spegel är A och O för mig när det gäller att designa kostymer, omöjligt att se proportioner annars..

Dessutom så har jag startat en nytt projekt! Häng med mig i processen!

Kommer ni ihåg förra veckans inlägg när jag skrev om att skapa en vision till en kostym design? Hur går jag då vidare därifrån? Oavsett om jag gör kostym till teater, tv eller kläder till mig själv så gör jag på ungefär samma sätt.

Okej, så jag har en rätt så klar bild av världen vi skapar. Jag vet kontexten i vilken kostymen kommer att bäras, det vill säga miljön och vilka andra skådespelare som kommer att medverka. Om jag gör ett plagg till mig själv som i det här fallet så har plagget ett specifikt syfte i min garderob. En funktion att fylla.

Vid det här stadiet så kan jag ha ett hum om hur jag vill att karaktären/kostymen ska se ut. Kanske har jag specifika önskemål från regissören.

Det är nu jag gör research. Researchens vinkel beror på projekt. Ofta så tycker jag om att samla ihop några inspirations bilder från tex Pinterest som på något sätt passar med kostymen jag vill skapa.

 

Funktionen med det här plagget är en va-va voom finklänning 🙂 Det här är Moodboarden jag har skapat till den:

Moodboard till min “Folklore Princess klänning”

 

Vad man måste komma ihåg här, är att bilden av kostymen fortfarande är uppe i luften. Det kan vara en känsla jag vill fånga, jag kan se delar av den eller en hel kostym framför min inre bild. Det kan vara ett lite nervöst stadie. Allt finns där men det är liksom innan jag har skapat den i verkligheten, så jag vill inte att den ska “smita iväg”.

Det är nu det är dags att börja skissa!

 

 

/Isabella Juliosdotter

You Might Also Like

3 Comments

 • Reply
  En visit i tygaffären | Bella
  September 5, 2018 at 8:19 pm

  […] Med moodboarden i åtanke så drog jag till tygaffären! […]

 • Reply
  Karaktärer- Skissa | Bella
  September 6, 2018 at 5:35 pm

  […] är min skiss till “Folklore Princess” […]

 • Reply
  Galapremiär av Unga Astrid | Bella
  September 14, 2018 at 11:11 am

  […] närmade sig så började jag att spåna på galaklänningar. Vad kom jag fram till? Jo, en Folklore princess klänning skulle bli […]

 • Leave a Reply