Conscious Fashion Kostym historia

Helgens inspiration

Godmorgon!

Som uppföljning  på gårdagens inlägg om skönhets historieboken “Facepaint” så tänkte jag tipsa om Lisa Eldridge’s Youtube kanal! Lisa Eldridge är Makeup artisten som skrivit boken, hon sminkar omslagen till alla dem största tidningarna, kändisar inför röda mattan, catwalks you name it! Med all sin kunskap så har hon startat en Youtube där hon delar med sig av alla sina knep.

Här är en av mina favoriter där hon återskapar den legendariske David Bowie’s Ziggy Stardust smink! Så fantastiskt!

Lisa Eldridge återskapar David Bowie’s Ziggy stardust look

Det som är så coolt med Lisa förutom att hon är väldigt bra på det hon gör, är att hon har insikten i sminkvärlden som vi kanske inte kommer åt annars. Hon har kontakterna och möjligheten att researcha vad olika ikoniska personer faktiskt använde för skönhetsprodukter.

I några videos har hon gäster, profiler och makeupartister. Hon har några videos om makeuphistoria samt en hel del “vanliga” smink looks. Så det är definitivt en lysande idé att bläddra igenom hennes videos! Vem vet kanske funkar David Bowie sminkningen på någon av helgens Pride fester?

 

Trevlig helg! 😀

/Isabella Juliosdotter

You Might Also Like