By Bella

Välkommen till min kostymvärld!

Hej! Isabella Juliosdotter heter jag och jag jobbar som kostymör i film/TV branschen. Det här är min värld. Kostym, färgande, skapande och allt som hör till är det som rör sig i mitt huvud mestadels av tiden. Här kommer jag att dela med mig av allt ifrån DIY (Do it yourself) tips till djupdykningar i kostymdesign och kläd-historia, allt med fokus på hållbart skapande!

För att ni ska kunna lära känna mig lite bättre så tänkte jag dela dessa:

10 Frågor om mig

 

1. Hur började din resa med kostym?

-Skapandet och pysslandet är något jag alltid älskat att göra och jag brukade “pimpa” alla mina saker för att göra dem lite vackrare (något jag fortfarande gör). När jag sedan la ihop det med idéen om att man kanske kunde jobba med kläder så var jag på väg! Jag började jobba gradvis från det att jag var 15 år då jag sålde mina första DIY shorts.

2. Favorit färg?

-Turkos! Mest burna antagligen mintgrön och lila.

3.  Vad var det första du skapade?

-Jag gjorde lite olika småprojekt, det första stora jag kommer ihåg att jag skapade var en klänning till min skolavslutning i 5:an. Jag sydde en ärmlös, knä-lång klänning för hand (!!) av mitt gamla Barbie lakan. Fabulous!

4. Vilket är ditt mest använda DIY- medel?

Färg!

5. Favorit kostym-epok?

Sekelskiftet!! Håret, dramat, förändringar i samhället, allt finns i kostymen.

6. Favorit kostym design på film?

-Jag har många favoriter MEN Sandy Powell’s designs i Disney’s Live action “Cinderella” (2015) är högt uppe på listan.

7. Vilket var det senaste projektet du jobbade på?

-Än så länge får det vara lite hemligt. Men jag kan berätta om vad jag jobbade på förra sommaren, den 14:e September är det nämligen premiär för “Unga Astrid” som jag var kostymassistent på!

8. Vad gör du just nu?

– Just nu så håller jag sakta men säker på att lära mig om växtfärgning!

9. Bästa tiden på dagen att pyssla?

-Morgonen!

10. Slutligen, vad är det du älskar mest med kostym?

-Hur otroligt vackert det kan vara. Och allt man kan säga med kläder utan att behöva kommunicera med ord. Känslan när allting faller på plats när jag “hittar” rätt väg när jag skapar. ALLT.

 

——————————————————-

Let’s do this! 😀

 

 

 

 

 

You Might Also Like